office @ bodeland.eu
Последвай ни:

Косене на трева

основна дейност в градината и ТОП услуга за фирма Боде.

      Ние сме много полезни при регулярна или еднократна нужда от косене на трева.

      Косене на трева е основна дейност и затова спазваме най-високи стандарти - съобразно прираста и текущото състояние. Ежедневно се заточват остриетата на косачката и се почиства внимателно след всяко косене. Посоката на косене се редува на всяко посещение /кръстосан откос/.

      Ако вашата морава не отговаря на очакванията - задължително трябва да се възползвате от нашия План за реновация на тревни площи.

Как и колко често да косим тревата?

      Тревната площ е жив организъм, който се нуждае от внимание и правилна грижа.

      Тревния килим трябва да се коси седмично или двуседмично между Март и Октомври за да се поддържа в добро състояние. Освен да подобрява външния вид на моравата редовното косене елиминира нежеланите плевели и прави тревата по-гъста. Косенето на трева става по-лесно с времето и практиката, но ще ви отнеме време докато свикнете с моравата или новата косачка.

      От ранна пролет започнете да косите на 2 седмици докато се стопли времето и тревата започне да расте по-бързо. В края на пролетта и лятото косете веднъж седмино, а понякога и на 5 дни.

На каква височина се коси тревата?

      Повечето тревни площи се косят на височика от 3 см. до 4 см. В участъците, които натоварвате повече може да оставите до 5 см. Сенчестите места може да оставите още по-дълги - около 7-8 см.

      Регулирайте височината на косачката според сезона. В началото и края се оставя малко по-високо. Ако е горещо и сухо също е добе да се повдигне острието. По този начин се осигурява засенчване на килима от самата трева.

Косете не повече от 1/3 от височината. Ако сте изпуснали косене и тревата е избуяла окосете на най-високата степен. След 3-4 дена окосете на желаната височина.

      Честотата на косене, височината на косене и поддръжката на косачката са важни фактори за поддържане на добрия вид на моравата ви.

Третиране с препарати за борба, лечение и превантивни процедури

За да не се натоварват екосистемите с много препарати препоръчваме превантивно пръскане по периметъра веднъж годишно. Най-добре е това да стане през есента, когато всички вредители се събират и търсят къде да се скрият от студовете.

      При нападение от вредители или промяна в цветовете и състоянието на моравата използвайте нашия План за лечение на тревен килим, храсти и дървета.

Златно правило

Премахвайте не повече от 1/3 от височината на тревата!

Извозване и депониране

След работа ние си почистваме и извозваме отпадъците.

Реновация на тревен килим

Цени от 5 лв./м2
455
Щастливи клиенти
50
декара в абонамент
1000
+засадени дървета
2500
Консултации на клиенти